Delta Dunarii, loc Unique in Europa!

Pensiunea Terra Blue Sulina


Să-ți trăiești zilele de vacanță într-un loc în care simplitatea, armonia, confortul și int...

Sejur Pensiunea Ovidiu 3*** Crisan


Sejur in Crisan - 3 nopti/4 zile - descoperim acest taram mirific al Deltei...

Casa Pescarilor 3***


este situata in cea mai estica localitate a Romaniei - Sulina, si ofera conditii excelente pentru pe...

Complex Class 3*** Sulina


Complexul Turistic Class este situat pe str. a VI-a, la cca. 300 m de malul Dunării și de zona de ...

Delta Dunarii, loc Unique in Europa!
Delta Dunării este una dintre cele mai impresionante zone naturale din Europa și este situată în sud-estul României, unde fluviul Dunărea se varsă în Marea Neagră.  Este una dintre cele mai mari și mai bine conservate delte din Europa, fiind inclusă în patrimoniul mondial UNESCO și protejată de diverse regimuri de conservare   și rezervații naturale.

Delta Dunării este o regiune bogată din punct de vedere ecologic, găzduind numeroase specii de plante și animale. Este un habitat important pentru păsări migratoare,  inclusiv  pentru unele specii rare sau în pericol de dispariție. Printre speciile de păsări se numără pelicani, stârci, cormorani, lebede și multe altele.

Pe lângă bogăția sa naturală, Delta Dunării este și un loc de interes turistic, oferind oportunități pentru observarea păsărilor, pescuit, navigare pe canalele sale și explorare a peisajului său divers. Există numeroase sate și așezări în deltă, unde turiștii pot experimenta viața tradițională și cultura locală.

Delta Dunării este, de asemenea, o zonă importantă pentru conservarea biodiversității și este supusă unor măsuri stricte de protejare pentru a menține integritatea sa   ecologică în fața presiunilor de mediu și de dezvoltare.
Traducere: Romana