Grotele din Masivul Central

Grotele din Masivul Central


Esti amator de speologie si vrei sa vezi ceva unic inacest domeniu trebuie doar sa vezi ce a creat natura in Parcul NationalCevenne din Franta. Subsolul regiunii Languedoc Roussillon dinFranta este brazdat de grote si cratere constituind reteaua subterana cea maiimportanta din aceasta tara. In acest univers subteran , de multe ori un lacsau un curs de apa a sapat zeci de metrii creind incaperi si galerii minunatecu scari , poduri si zone luminoase care sunt acum usor de strabatut de catreturisti. In acest moment aproximativ 15 pesteri sunt amenajate si isi asteaptaturistii impresionandu-i cu lucruri unice in lume iar speologii pasionati potface SAFARI SUBTERAN timp de 4-5 ore.
·      TRABUCUL… unica prin sala celor 100 000 de soldati fiind cea maimare retea subterana din parcul Cevenne

·      LaCocalieres …….. una dintre cele mai frumoase 3pesteri din Franta, o calatorie spectaculoasa in interiorul pamantului vazandperla in continua formare si discurile calcaroase specifice acestei pesteri .

·      Abimede Bramabiau – Edouard Alfred Martel , cel care adescoperit pestera, scrie in opera sa ca Bramabiau este o opera grandioasa sibizara pe care natura o creeaza de secole , ca este un capriciu al naturiinemaiantalnit…

·      AvenAmand – nu va va crede ochilor ce vedeti ,descoperiti una dintre cele mai frumoase pesteri cu cele 400 stalagmite unicein lume cu o inaltime de 30 m care stralucesc asemeni unor diamante si o salacomparabila cu volumul catedralei Notre Dame de Paris.

Distribuie

Traducere: Romana