Excursii cu barca in Delta Dunarii cu plecare din Sulina

Tip oferta: excursii Categorie: Experiente UNIQUE Cod oferta: UAM 2022.6 zona: Excursii cu barca in DELTA DUNARII

Locul unde marea îmbrăţişează Dunărea, Sulina, loculu de unde putem explora frumusetile Deltei, satele pescaresti Letea, Cardon, Mila 23, Sf Gheorghe

Detalii oferta

# Titlul ofertei Datele calatoriei Tarif Tarif copil Disponibilitate Rezervare
1 Plimbarea cu barca la Varsarea Dunarii in Mare, 2.5 ore-3 ore mai - octombrie 80 RON /persoana 40 RON Disponibil Rezerva & Plateste
2 Plimbare la Pădurea Letea -5 ore mai - octombrie 100 RON persoana 40 RON Disponibil Rezerva & Plateste
3 Plimbare cu barca Sulina - Mila 23 -6 ore mai - octombrie 150 RON /persoana 75 RON Disponibil Rezerva & Plateste
4 Plimbarea cu barca Sulina - Sf. Gheorghe 6 ore mai - octombrie 150 RON /persoana 75 RON Disponibil Rezerva & Plateste
5 Plimbarea cu barca lacuri Rosu Rosulet, raiul pasionaților de fotografie-2.5 ore mai - octombrie 80 RON /persoana 40 RON Disponibil Rezerva & Plateste

Continut oferta

Dupa plata excursiei alese va rog sa trimteti prin SMS la 0722269180 - ziua pentru care doriti sa faceti plimbarea.

Revenim cu confirmarea. 




Plimbarea cu barca la Varsarea Dunarii in Marea Neagra si Insula Pasarilor 

Vărsarea Dunării în mare este situată la 9 km de oraș, ca obiective intermediare fiind Farul Vechi, Farul de pe digul de Sud, Bazinul Mare, Stația meteo, Farul de aterizare. Pe digurile de piatră ne petrec mulțime de cormorani, pescăruși, chire. Odată cu apropierea de mare hula își face simțită prezența, dar scăpăm de ea după ce virăm babord pentru a ne bucura de cireașa de pe tort, cel mai fotogenic obiectiv turistic după părerea mea, epavă navei Turgut. Alăturarea unui răsărit sau apus face experiență această de neegalat. 

Insula Păsărilor a luat naștere după 1980, la început natural, fiind ajutată în istoria mai recentă prin adâncirea Canalului Bâstroi. Este cel mai tânăr pământ al României, într-o continuă modificare de formă și dimensiuni, loc de cuibărit pentru zeci de mii de păsări, supusă și ea din păcate efectului nesimțirii din turismul românesc. NU coborâți din barcă pe insulă, spuneți-i și „GHIDULUI” și celorlalți colegi de excursie că deranjarea și atingerea puilor, ouălor, cuiburilor de păsări pentru poze nu arată decât inconștiență, putând însemna condamnarea la moarte a puilor de pasăre. 

Golful Musura - Deși geografic suntem în mare, apele Golfului Musura sunt dulci-salmastre, peste jumătate din apele transportate de Dunăre ajungând în mare pe aici, dovadă stând vintirele pescarilor care împânzesc golful. În stufărișurile dinspre dig își cresc puii sute de lebede, dar pe lângă acestea, în apă prietenoasă a golfului găsim pelicani, chire, pescăruși, corcodei, lăcari, ereți, vânturei, de multe ori chiar codalbul hrănindu-se aici. 

Pont: Dacă sunteți grup mai mare impuneți ora de plecare la 6.30-7.0 dacă răsăritul vă e prea devreme, păsările sunt mai active.

PERIOADA: mai  - octombrie; 2.5 ore, plecare in jurul  orei 17.30 ( în funcție de apusul soarelui) 

TARIFUL INCLUDE:

- plimbare cu barca pe traseul : Sulina – farul vechi – farul nou – gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra – insula cu pasari – golful Musura

-ghid insotitor ( pentru vorbitor de limba engleza + 20 RON/persoana ) 

.............................................................................................................

Plimbari cu barca Sulina - Sf. Gheorghe 

Inedit printre localitățile din Deltă, Sfântul Gheorghe dispune de 38 kilometri de plajă sălbatică, cu un nisip deosebit de fin. 

CONTINUT OFERTA:

Varianta 1:

Sulina – Brațul Sulina – Canalul Busurca – Canalul Cordon Litoral – vizitarea Satului pescăresc Sfântu Gheorghe, a plajei de aici și servirea prânzului (opțional) (approx. 5 ore) – Canalul Corodon Litoral – Canalul Busurca – Brațul Sulina – Sulina

Durată traseu pe apă + terestru: approx.7 ore 

Varianta 2:

Sulina – Brațul Sulina – Canalul Busurca – Canalul Roșu Împuțita – Lacul Rosulet – Lacul Roșu – Cherhanaua Rosulet – Lacul Puiu – Canal Mocansca – Lacul Erenciuc – Brațul Sfântu Gheorghe – vizitarea Satului pescăresc Sfântu Gheorghe și servirea prânzului (opțional) (approx. 3 ore) – Canalul Cardon Litoral – Canalul Busurca – Brațul Sulina – Sulina

Durată traseu pe apă + terestru: approx.8-9 ore 

TARIFUL INCLUDE:

-plimbare cu barca pe traseul specificat în varianta 1/varianta 2

-ghid insotitor ( pentru vorbitor de limba engleza + 20 RON/persoana )

TARIFUL NU INCLUDE:

-Pranzul la localnic/sau terase

ACTIVITATI OPTIONALE : 

-masa traditionala pe baza de peste la localnic ( centru gastronomic) 

*** In satul Sfântu Gheorghe, cu rezervare prealabilă, se poate servi prânzul tradițional, pescăresc pregătit de către localnici. 

............................................................................................

Plimbarea cu barca la Pădurea Letea 

Cea mai nordica padure subtropicala din Europa, formata pe grindul nisipos Letea din fasii de pădure (hasmacuri) dezvoltate printre dunele de nisip.

CONTINUT OFERTA:

Cu stejari seculari pe trunchiul cărora lianele se infasoara ca un adevărat aranjament floral, dune de nisip, cai sălbatici și lacuri sarate – curiozități ale naturii. 

Excursia se realizeaza cu ambarcatiuni rapide și căruțele trase de cai sau jeep-ul pentru a ajunge la pădurea Letea, zona cu regim de protectie integrala – patrimoniu UNESCO, un peisaj de poveste, o pădure ca-n legendele cu zane, dar și satul tradițional – locul în care timpul și ceasul s-au oprit acum cateva sute de ani …

Mergand prin pădure treci printr-o uluitoare schimbare de peisaj, de la padure subtropicala la desert in numai 200-300 de metri. 

După o vizita prin pădure, unde alături de liane, orhidee și alte plantele exotice apărute aici datorită semintelor aduse din Africa de păsările migratoare, stejarii seculari, renumitele dune de nisip, vom observa din depărtare caii sălbatici, trăind nestingheriti, în armonie cu natura, ne abatem pe la lacul sărat pentru a ne racori în apele sale adanci de peste 7 m; durata 5 h. 

TARIFUL INCLUDE:

-plimbare cu barca pana la lacul Cardon/Letea

-ghid însoțitor ( pentru vorbitor de limba engleza + 20 RON/persoana )

TARIFUL NU INCLUDE:

-transfer de la /la satul pescaresc Cardon/Letea pana la pădure +30 RON/persoana ( se achita la șofer)

ACTIVITATI OPTIONALE : 

-masa traditionala pe baza de peste la localnic ( centru gastronomic) 80 RON/persoana meniul pe baza de peste format din 2 feluri de mâncare și desert

CONDIȚII REZERVARE: Pentru înscrieri se percepe un avans de 50%, diferenta à se achita cu 30 zile înainte de începerea sejurului.  Activitățile incluse în program vor ține cont de condițiile meteo.

.......................................................................................................... 


 Plimbari cu barca Sulina - Mila 23 

Satul pescaresc  Mila 23 - probabil cel mai cunoscut și mai pitoresc sat pescăresc, cu cei numai 493 de locuitori ai săi, are un farmec aparte. Este localitatea care înfățișează cel mai fidel specificul satului lipovenesc din Delta Dunării.

Numărul mare de vietuitoare ce trăiesc în această zonă, fac din Mila 23 o "țintă" pentru turiștii interesați să vadă păsări și animale, birdwatcheri și fotografii de natură. Astfel, colonia de pelicani din zona Roșca - Buhaiova, aflată la mică distanță de sat, oferă spectacole grandioase, stoluri mari de pelicani ce survolează satul și împrejurimile.

Aceste eforturi susținute de conservare s-au realizat și din dorința de a exploata potențialul turistic disponibil al localității. Satul pescaresc  Mila 23 se găsește în imediata vecinătate a Canalelor Sontea, Olguța, Eracle, cu o sumedenie de canale aferente și lacurile Fortuna, Ligheanca, Trei Iezere, Rădăcinos și Bogdaproste, ocazie cu care pot fi admirate frumusețile naturii acestor locuri și a faunei specifice (stolurile de pelicani, egrete, cormorani). Localnicii sunt pescari, de diverse etnii: ucraineni, ruși, lipoveni și câțiva turci. Sunt multe familii de tineri, care își cresc copiii în vechile tradiții ale locului.

Durată traseu pe apă + terestru: aprox.5 ore 


TARIFUL INCLUDE:

-plimbare cu barca pe traseul: Sulina – Brațul Sulina – Dunărea Veche – vizitarea Satului lipovenesc Mila 23 și servirea prânzului (opțional) (aprox. 3 ore) – Dunărea Veche – Brațul Sulina – Sulina

-ghid insotitor ( pentru vorbitor de limba engleza + 20 RON/persoana )

TARIFUL NU INCLUDE:-Pranzul la localnic/sau terase

ACTIVITATI OPTIONALE : -masa traditionala pe baza de peste la localnic ( centru gastronomic) 

CONDITII REZERVARE: Pentru inscrieri se percepe un avans de 50%, diferenta a se achita cu 30 zile inainte de inceperea sejurului.   

...............................................................  


Plimbari cu barca lacuri  Rosu Rosulet, raiul pasionaților de fotografie    

Cele doua lacuri sunt considerate inima Deltei Dunării şi unele dintre cele mai bune locuri de pescuit din Deltă, datorită faptului că sunt lacuri mari şi adânci, canalul dintre ele, fiind aşezat paralel cu direcţia de curgere a Dunării are un curent puternic, care oxigenează apa şi atrage foarte mulţi peşti. 

Lacul Roşu este situat în partea de est a Deltei Dunării, la nord de grindul Sărăturile, între braţele Sfântu Gheorghe şi Sulina. Lacul Roşu este la doar 5 km de Marea Neagră iar fundul lacului este la 2m sub nivelul mării. Are o suprafaţă de circa 14,5 km2 şi o lungime de 7,5 km. Lăţimea maximă este de 4,5 km iar volumul său este de 21,7 milioane m2 de apă. Comunică cu lacul Puiu (prin canalul Potcoava), cu braţul Sulina (prin canalul Tătaru), cu braţul Sfântu Gheorghe (prin canalele Ivancea şi Tătaru) şi cu Marea Neagră prin mai multe canale de mici dimensiuni.

Lacul este deosebit de popular în rândul pescarilor sportivi, aici existând o mulţime de locuri de pescuit bune. Localnici de asemenea preferă lacul Roşu pentru gama variată de peşti dar mai ales pentru capturile bune care se pot face aici.

Lacul Roşu este vizitat frecvent şi de turiştii care sunt curioşi să vadă pelicanii care îşi fac veacul pe lac şi care de multe ori îi lasă pe pescari fără peşte (pelicani au invăţat cum să "fure" peştele din capcanele puse  de aceştia). De asemenea în zona lacului Roşu pot fi observate şi egrete, lebede, lopătarii şi alte specii de păsări ocrotite.

TARIFUL INCLUDE:

-plimbare cu barca pe traseul: Sulina – Brațul Sulina – Canalul Busurca – Canalul Roșu Împuțita – Lacul Roșuleț – Lacul Roșu – Cherhanaua Roșuleț – Canalul Corodon Litoral – Canalul Busurca – Brațul Sulina – Sulina

-ghid insotitor ( pentru vorbitor de limba engleza + 20RON/persoana )

CONDITII REZERVARE: Pentru inscrieri se percepe un avans de 50%, diferenta a se achita cu 30 zile inainte de inceperea sejurului.  Activitatile incluse in program vor tine cont de conditiile meteo.  

Copiii platesc astfel  :

-Gratis <=4 ani;

-50% discount < 10 ani;

-Pret intreg > 10 ani

La rezervarea excursiilor pentru copiii cu varsta mai mare de 10 ani , ii treceti in casuta de adulti .   

Tariful afisat la rubrica copii este pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 10 ani .  


Copiii platesc astfel  :

-Gratis <=4 ani;

-50% discount < 10 ani;

-Pret intreg > 10 ani

La rezervarea excursiilor pentru copiii cu varsta mai mare de 10 ani , ii treceti in casuta de adulti .

Tariful afisat la rubrica copii este pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 4 si 10 ani .   



Intreaba un consilier

Traducere: Romana