Craciun in Delta Dunarii – Sulina

Hotel Plutitor Sf. Constantin 3***

3
 
Perioda 23.12 - 26.12.2020
Oferta speciala
de la
26653
23801
persoana/sejur

Fiecare anotimp are frumuseţile sale, fiecare zonă a Deltei are un specific aparte pe care vă vom ajuta să îl înţelegeţi, să vedeţi ce anume face Delta atât de specială în lumea Naturii.

 

Ziua 1 – 23.12.2020 - Sosire în Tulcea ne vom îmbarca pe vasul de croaziera şi pornim pe unul dintre cele mai frumoase trasee din Delta Dunării, traseul turistic nr. 1 acreditat de ARBDD (Administraţia Rezervaţiei Delta Dunării), pe Braţul Tulcea până la intersecţia cu Canalul 36 (în cca. 10 minute de la plecare deja suntem în Delta Dunării), coborâm pe Canalul 36 şi apoi facem dreapta pe Gârla Sireasa, zone foarte bogate vara în fauna deltaică (păsări şi animale de apă). Continuam excursia pe Gârla Şontea.

Străbatem apoi lacul Fortuna (Furtuna) unul dintre lacurile mari ale Deltei Dunării.În cazul zilelor cu vânt puternic şi valuri mari, acest lac va fi ocolit, capitanul vasului fiind cel care decide dacă traverseazăm sau nu lacul.

Ajungem la Mila 23, exact în mijlocul Deltei Dunării unde vom face un scurt popas pentru vizitarea orasului, unde vom putea descoperii „Muzeul Lotcii” (un proiect despre tradiția pescărească documentată în imagini și bărci de lemn vechi, în mărime naturală, expuse în aer liber, însoțite  de o serie de povești de succes ale campionilor olimpici la caiac și canoe, născuți în Delta Dunării.) şi „Centrul Etnografic”, unde este prezentat portul popular tradiţional lipovenesc.

Pe uliţele satului stau mărturie timpului trecut, casele vechi lipoveneşti, bătute cu stuf şi vopsite în albastru; Biserica Albastră – Biserică veche lipovenească înscrisă în patrimonul UNESCO, şi nu în ultimul rând, cel mai popular mijloc de transfer – barca, întâlnită aproape în faţa fiecărei gospodării.

Pornim spre Sulina prin lacurile Trei Iezere şi Bogdaproste. Daca suntem norocosi, putem vedea, chiar si in zezonul de toamna, pelicani creti, cormorani, lisite sau starcul galben sau cenusiu.Delta Dunarii ne poate surprinde oricand. După aceea coborâm pe Dunărea Veche până la Crişan iar de acolo pe braţul Sulina până în oraşul Sulina - un loc unic în lume, unde îşi dorm somnul de veci, laolaltă, prinţi, prinţese şi piraţi, oameni de toate religiile. Cimitirul Sulina este plin de mistere. Lespezile mortuare, sculptate, spun poveştile peste timp! Sulina, locul unde apele tulburi-maronii ale Dunării îşi iau un părelnic adio de la Bătrânul continent şi se varsă în Marea Neagră, este un loc al confluenţelor. In functie de cotele apelor traseul Mila 23-Sulina poate suferi modificari pentru siguranta turistilor si a navelor de transport.(Durata calatoriei 6-7 ore).

Odată ajunşi în Sulina ne vom caza la hotelul plutitor Sf. Constantin.Servirea cinei la hotel si asteptarea lui Mos Craciun.

 

Ziua 2 – 24.12.2020 - După ce servim micul dejun, 8:00 dimineața, vom pleca in excursie la Pădurea Letea(vom putea găsi fâșii alternative de deșert, cu vegetație specifică acestor zone și fâșii de pădure cu stejari de luncă seculari, cu unica lor adaptare de a crește pe stratul subțire de teren fertil ce acoperă nisipul sărat al fostului fund de mare, alături de vegetația specifică de pădure subtropicală, pădurea Letea fiind cea mai Nordică pădure subtropicală din Europa. In perioada verii se gasesc aproximativ 10 specii de orhidee, asparagus și alte plante subtropicale putem vedea plop argintiu, frasin, tei și alți arbori.)

Seara putem organiza o deplasare la gura de varsare a Dunarii in Marea Neagra, in Golful Musura, unde vom admira cel mai tanar pamant, numit si Insula Fericirii, aparut in jurul anului 2000 precum si epava Georgiana esuata.

Odata intorsi din excursie, incepem sa ne pregatim pentru Cina Festiva care va dura pana tarziu in noapte. 

 

Ziua 3 – 225.12.2020 - Mic dejun. Optional putem pleca in Safari Sulina-Sf. Gheorghe sau vă invităm să vizităm orașul şi să descoperim împreună câteva dintre minunăţiile acestuia. Deşi este un oraș mic, Sulina are o istorie impresionantă datorită faptului că, în sec. XIX, a avut statutul de port liber, statut conferit de Comisia Europeană a Dunării, bucurându-se astfel de neutralitate pe timp de pace şi război, ceea ce i-a asigurat o dezvoltare economică rapidă. Printre perlele zonei se regăseşte Farul vechi din Sulina, Palatul Comisiei Europene a Dunării, Biserica Sf. Alexandru şi Sf. Nicolae şi nu în ultimul rând faimosul cimitir unde sunt îngropaţi piraţi, prinţese şi marinari din întreaga lume.

Servirea cinei.

Ziua 4 – 26.12.2020 -  Mic dejun.La ora 9:00, ne luăm la revedere de la minunatul oraş Sulina şi ne urcăm pe vaporul de croazieră, deplasându-ne pe traseul turistic Sulina-Dunarea Veche-Mila 8,5-poligonul de dematizare al Marinei Militare, tangentam pe langa lacurile Bodaproste-Lacul Ligheanca- Trei Iezere -Canalul Ceamurlia-Crisan-Canal Sulina-Tulcea.(Durata croazierei 6-7 ore).

 

  • 3 nopti cazare cu pensiune completa la Hotel Plutiror Sf. Constantin 3*;

  • Cina Festiva de Crăciun ;

  • Periplu prin salba de lacuri din Delta Dunarii -Tulcea - Mila 23 – Crisan – Sulina(6- 7 ore);

  • Excursie la Padurea Letea;

  • Excursie la varsarea Dunarii in Marea Neagra

  • Safari Sulina – Sf. Gheorghe– aprox. 5h – 65 lei/pers. (grup de minim 8 persoane)

  • Transfer Bucuresti – Tulcea si retur - 150 lei/pers.(grup minim 15 pers.)

 

Reduceri :

  • Copii 0-6.99 ani au gratuitate (cazare in aceeasi camera cu parintii)

  • Copii 7 – 11.99 ani reducere 50 % (cazare in camera cu parintii )

  • Copii / adulti peste 12 ani :  platesc  tariful intreg .

Nu ratati oferta noastra speciala

You must agree to the conditions for processing your personal data.